Acesta este LIVE Streaming-ul oficial în cadrul evenimentului LEADER Talks, organizat de Federația LEADER România la Căminul Cultural din Comuna Beliș, județul Cluj.
LEADER Talks este un eveniment hibrid ce asigură networking-ul între instituțiile guvernamentale, cele ale UE, venind în sprijinul Grupurilor de Acțiune Locală (GAL-uri) din România și tuturor celor interesați de o dezvoltare rurală sustenabilă.
Evenimentul include discursuri inspiraționale, discuții aplicate (capital și coeziune socială, respectiv beneficiile utilizării multifondului și prezentarea conceptului de LEADER Hub).
Vom aduce împreună membri DG AGRI, AM PNDR, ai Parlamentului României, Parlamentului European, dar și speakeri naționali și internaționali.
Preluând numele Programului LEADER al UE, Federația LEADER România și-a propus încă de la apariția ei să fie un parteneriat public-privat de calitate și totodată să-și consolideze fundația în ceea ce privește legătura cu politicile publice, actorii locali și relațiile internaționale.
Susține alături de noi metoda și impactul Programului LEADER în spațiul rural românesc!
LEADER Talks este un eveniment special marca Federația LEADER România care se desfășoară în format hibrid* în perioada 24-25 februarie în județul Cluj (comunele Beliș, Săcuieu și Sâncraiu – care fac parte din teritoriul Asociației GAL Napoca Porolissum).
Evenimentul aduce împreună membri DG AGRI, AM PNDR, ai Parlamentului României, Parlamentului European, dar și speakeri naționali și internaționali. Ne dorim ca aceste zile să însemne încă o piatră de temelie pentru viitorul pe care ni l-am propus pe plan profesional, personal, dar și în calitate de membri sau simpatizanți ai Federației LEADER.
Pe scurt, programul arată așa: pe data de 24 februarie se organizează o serie de discursuri motivaționale care vizează implicare în metoda Programului LEADER, dar și două panel-uri:
- Creșterea capitalului social și a coeziunii sociale prin intermediul metodei LEADER
- Beneficiul utilizării multifond de către GAL-uri
- Prezentarea conceptului de LEADER Hub
Tot în programul zilei de 24 februarie este o vizită la Centrul Multifuncțional din comuna Săcuieu (proiect finanțat din FEADR și FSE).
Ziua de 25 februarie cuprinde o vizită a proiectelor finanțate în cadrul UAT Sâncraiu (exemplu de smart village) unde trasăm și concluziile evenimentului.
*Participarea fizică și online la eveniment se face exclusiv pe baza confirmării din partea organizatorului și vă invităm să vă înscrieți cât mai curând deoarece vom aborda metoda ordinii înscrierilor.
Evenimentul LEADER Talks înseamnă o șansă de a aduce cu succes împreună reprezentanți ai domeniului agriculturii, fermieri, oameni de afaceri, dar și membri ai autorităților centrale și locale.
Ne asigurăm că invitații speciali din aceste două zile vor împărtăși soluții privind îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și planificarea dezvoltării locale. De aceea, avem șansa să creăm un dialog productiv, constructiv și dinamic care se va dezvolta sub forma unei relații puternice pe viitor. Chiar dacă deja ne cunoaștem, este un prilej să ne reîntâlnim la acest început de an, să analizăm situația în care ne aflăm acum și să ne propunem ce ne dorim să realizăm în continuare.
Ne dorim ca prin LEADER Talks să contribuim la o creștere armonioasă a mediului rural românesc și să ducem metoda LEADER la următorul nivel. Nu suntem la primul nostru eveniment, avem deja o experiență în organizarea de întruniri, training-uri și teambilding-uri prin care Federația LEADER se dezvoltă și își creează o poziție mai puternică în ceea ce privește cooperarea și impactul metodei LEADER.
Federația LEADER și-a propus încă de la apariția ei să fie un parteneriat public-privat de calitate și totodată să-și consolideze fundația în ceea ce privește legătura cu politicile publice, actorii locali și relațiile internaționale. Considerăm că am reușit să ne atingem obiectivele și că am creat o echipă profesionistă care se dezvoltă prin solidaritate și cooperare.
Vino alături de noi la LEADER Talks pentru a ne cunoaște sau pentru a ne reîntâlni în cadrul unui eveniment gândit pentru a ne inspira spre un viitor luminos!
Speakeri și invitați speciali la LEADER Talks
Speakeri și invitați speciali la LEADER Talks
Marius Micu
Secretar de stat MADR
În prezent punem în practică realizarea unei strategii în ceea ce privește educația agricolă a viitorilor fermieri.
Thibaut Guignard
Președinte LEADER France
Atașamentul meu de durată pentru metoda LEADER mă determină să devin un apărător fidel al zonelor rurale europene.
Mihail Dumitru
Director General Adjunct DG Agri
Networking-ul este unul dintre cele mai puternice instrumente folosite în cadrul DG AGRI pentru a dezvolta zonele rurale.
Adrian Oros
Senator
Voi rămâne mereu un susținător activ al GAL-urilor. Sunt convins că acestea cunosc problemele mediului rural de la firul ierbii.
Adina Pășcoiu
Președinte GAl Napoca Porolissum
Dacă acțiunile tale îi inspiră pe ceilalți să viseze, să învețe și să devină mai mult, ești un adevărat lider în LEADER și nu numai.
Stelian Brad
Profesor universitar
Ne dorim să fim înconjurați de umanitate. Există soluții practice prin care putem să accelerăm construcția umanității.
Valeriu Căpraru
Președinte GAL Tecuci
Voi continua să lupt pentru a obține condiții facile de finanțare LEADER pentru că prețuiesc potențialul oamenilor din zonele rurale.
Iulian Chifu
Consilier al Primului-Ministru
Eu cred că în momentul de față marea majoritate a românilor se simt europeni. A devenit mai mult decât o chestiune de percepție individuală.
Radim Sršeň
Comitetul European al Regiunilor
Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergeți împreună. Un proverb african ce se potrivește de minune metodei LEADER.
Cristian Găină
Consilier Secretar de Stat MADR
GAL-ul definește echilibrul local. El trebuie să genereze competitivitate prin educație specifică, responsabilitate prin motivație și complementaritate prin originalitate.
Emil Dumitru
Deputat
Fiind etern îndrăgostit
de locul din care provin, am devenit un împătimit al imperativului dezvoltării rurale românești.
Ruben Laze
Parlamentul Rural al Tinerilor
Am intrat în sfera implicării civice cu gândul de a rezolva anumite probleme care mă afectau pe plan personal, însă îmi doresc mai mult.
Raluca Dumitrescu
Deputat
GAL-ul definește echilibrul local. El trebuie să genereze competitivitate prin educație specifică, responsabilitate prin motivație și complementaritate prin originalitate.
Vitalie Jereghi
Rețeaua LEADER Republica Moldova
Fiind etern îndrăgostit
de locul din care provin, am devenit un împătimit al imperativului dezvoltării rurale românești.
Peter Toth
Network - ENDR
Punctele de contact ENRD sunt esențiale pe plan UE. Prin networking, dar nu numai, vom putea spune: LEADER/CLLD mai simplu, mai eficient!
Nikos Thomaidis
Manager GAL Kavala (grecia)
GAL-ul definește echilibrul local. El trebuie să genereze competitivitate prin educație specifică, responsabilitate prin motivație și complementaritate prin originalitate.
Teodora Botiș
Banca Transilvania
Discutăm posibilitățile reale ale multi-fondului, stabilind cea mai bună cale de urmat pentru un viitor sigur, în mâinile unei echipe profesioniste.
Iwona Lisztwan
DG AGRI
Metoda LEADER se referă și la a da oamenilor oportunități, celor ce au într-adevăr nevoie. LEADER trebuie să iasă mai mult din zona sa de confort.
Daniel Buda
Europarlamentar
Felicit LEADER-ul pentru că reușiți să fiți cu un pas înainte! Sunteți foarte buni administratori ai resurselor financiare ale UE și nu numai.
Iro Tsimpri
GAL Achaia
Cea mai semnificativă realizare a a filozofiei LEADER este legătura solidă de încredere între GAL/FLAG-uri și comunitățile locale.
Stefan Spasov
AM Bulgaria
Autoritățile de Management trebuie să lucreze pentru a-și optimiza dinamica și procedurile astfel încât aprobările să devină mai rapide.
Dorin Manea
Primar comuna Negreni
Mi-aș dori o sensibilizare mai acută a decidenților pentru a oferi o alocare pe măsura nevoilor acoperite prin activitatea GAL-urilor.
Radu Abrudan
Primar Ciucea
Dacă noi suntem uniți, toate comunele vor avea o singură voce. Așa vom reuși să găsim cele mai bune soluții, dacă rămânem împreună!
Valentin Ivan
Primar comuna Sadu
În PNS și PNRR sunt mult prea puține resurse alocate mediului rural, deși nevoile sunt numeroase și dificil de rezolvat în cadrul acestor comunități.