Evenimentul Pro Rural- Progres prin inovare

Evenimentul este organizat de GAL Lunca Joasă a SiretuluI, GAL Napoca Porolissum în parteneriat cu Federația LEADER, Federația Națională Pro Agro și Agrobiotechrom. Evenimentul se desfășoară în perioada 24-26 noiembrie în Azuga, la Lux Garden Hotel&Resort.

Pro Rural este dedicat profesioniștilor din domeniul dezvoltării rurale: fermieri, manageri, GAL-uri, cercetători, școli doctorale, consultanți și cooperative.

Pe parcursul celor două zile vom pune accentul pe importanța cooperării și a beneficiului sinergiei dintre diferitele domenii de interes, având ca nucleu inovarea rurală. Pro Rural își propune crearea unui cadru de interacțiune, conversații și schimb de idei între diferiți actori din domeniul inovării rurale. Se vor prezenta rezultatele parțiale obținute de către Grupurile Operaționale din țară, vom analiza exemplele de bune practici în inovare și se va promova platforma creată pentru fermieri  “Produs în România”. Vom contura un plan de acțiune pentru dezvoltarea ecosistemului de inovare în dezvoltarea rurală precum și oportunitățile fiscale și de finanțare necesare acestuia.

Programul include discursuri tematice și formatoare, aplicate domeniului dezvoltării rurale, sesiuni practice și ateliere de lucru în care vom analiza teme actuale și provocări prezente pentru domeniul nostru de interes.

În cadrul evenimentului vom aduce împreună autorități publice naționale, reprezentanți ai Parlamentului European, reprezentanți ai Parlamentului României, consultanți, antreprenori, cercetători, reprezentanți ai GAL-urilor, fermieri, actori locali și mulți alți invitați surpriză.

24 NOIEMBRIE 2022

Această zi este dedicată platformei naționale „Produs în România”, culturii și tradițiilor românești.

25-26 NOIEMBRIE 2022

Aceste zile sunt dedicate inovației din mediul rural românesc.

Înscrierea:

Completează formularul de înscriere mai jos:

Teme propuse pentru dezbateri:

  • Ecosistemul de inovare în dezvoltarea rurală. Prezentarea platformei “Produs în România“
  • Valoarea tradițiilor, datinilor și obiceiurilor românești în păstrarea și promovarea patrimoniului național al identității etno-culturale – VATDOR – Dor de vatră românească!
  • Cum sprijinim inovarea în rândul fermierilor și silvicultorilor români
  • Grupurile Operaționale în România: Identificarea problemelor fermierilor pentru crearea viitoarelor Grupuri Operaționale
  • Prezentarea rezultatelor obținute de GO Mirela C
  • Inovație – Sustenabilitate – Provocări legislative in U.E.
  • LEADER și Grupurile Operaționale: Între finanțare și realitate
  • Efectele poluării asupra culturilor agricole
  • Cum generăm inovație prin metoda LEADER în mediu rural

Costurile evenimentului:​

Participarea la eveniment este gratuită. Participarea se face pe baza formularului de înscriere în limita locurilor disponibile.

Costurile cazării sunt: 1400 lei cameră single, respectiv 2200 lei cameră dublă pentru perioada 24- 26 noiembrie 2022. În acest preț este inclus și micul dejun și cina.

Cazarea:

Pentru persoanele care au nevoie de cazare pentru acest eveniment noi am rezervat Lux Garden Hotel & Resort***** din Azuga. Lux Garden Hotel & Resort vă invită să vă bucurați de momente de relaxare într-o locație de lux, înconjurați de rafinament și eleganță, în care bunul gust și armonia sunt la ele acasă. Aer proaspăt, peisaje de basm și confort la cel mai înalt nivel. Capacitatea hotelului este de 50 de camere.

Parteneri:

Partener Media: